prylnordens.blogg.se

2014-07-24
00:03:35

lite laddning och lite skytte!
Dagen har spenderat större delen av tiden i garaget, värmen tar död på mig mer än vanligt pga antibiotikan.

Nåväl. Efter uppladdandet av dom sista 223 hylsorna ( har nu ca 55st ttsx patroner färdiga ) och försäljningen av beretta automaten så bar det iväg.

Väl på banan konstaterades det ganska snabbt att det inte skulle bli lätt. Temperaturen gjorde det omöjligt att fokusera till 100% och ljuset var så starkt, så trots tjädertavlan från norma så kunde man knappt urskilja den grå tjädern mot det vita pappret pga ljusets styrka.... Skyttet gick överlag åt skogen faktiskt. Det enda som var riktigt trevligt var testskjutning av drilling nr 2 med aimpoint micro på! Ojoj vilket smidigt och härligt paket. Marklevande vilt ut till 70-80m kommer ha stora problem att klara sig framöver när denna slit och släng drilling följer med ut!
2014-07-21
23:56:59

ledig långhelg!
Det är väldigt dött här. Dels finns inte tid och inte heller ork just nu att skriva. Värmen tar kål på en, valpen tar mycket tid, jobbet likaså och att man är sjuk hjälper inte till.

Helgen kortfattat är iaf. Lördagen laddades det 8x57IRS patroner. Så nu har jag ca 80st jakt/övningspatroner färdiga för gristavlorna jag har ståendes som ska beskjutas. Söndagen fixades 223 hylsor så gott jag kunde innan jag hade laddata till kopparkulorna. Idag blev patronerna färdigladdade efter många funderingar o frågor om laddata!

Ska vara kortfattad men fan va bra det gick!


Sköt 1 skott med vardera dämpare jag hade med mig till banan. Vart "negativt" överaskad. Men mer om detta när jag får hjälp med vidare tester av dessa samt ytterliggare en dämpare.

Som resultatet här ovan visar så sköt jag bara 3 skott men resultatet vart väldigt positivt överskattat.
Avståndet var 92.5m till tavlan från mynningen.
sköt 3 skott i ganska snabb följd utan vidare väntan mellan, patronerna laddade från magasin utan torrklick varken före eller efter.

Efter denna fantastiska träffbild så gjorde jag en testskjutning av 3 skott genom kronograf. Resultatet var här likaså lite oväntat. Snittet låg på 970m/sec. Hastigheterna i följande ordning vart 968, 972 och 970m/sec. Laddningen var jämn och stabil.

Laddningen tar jag ingen som helst ansvar för! Den går bra i min bössa och mitt patronläge. Det betyder INTE att det kommer göra det i någon annans bössa!!!. Patronen i helhet är: Norma hylsor, cci smal rifle tändhatt, norma 200krut 22.0gr, Barnes 50gr ttsx. patronlängd 55mm.

Efter hastighetsmätningen så skruvade jag 3 klick upp ( glömde en till höger ) och sköt igen 2 skott. bilden talsr för dig själv. Det duger till all jakt jag kan tänka mig med den bössan.
Ja det var överaskande trevlig patron detta! den ska testas här framöver praktiskt! 3 saker var förvånande.
1: trodde mycket mer på dämparen jag tog med. ( test inte klart på långa vägar så kan ändra mig där! )
2: kopparkulan sköt bättre än något annat har gjort i bössan!
3: hastigheten som var 970m/sec för 22gr norma 200 räknade jag inte med, då en bekant laddat precis lika fast 22.5gr och fick 968m/sec som snitt med 3cm längre pipa! dvs 0.5gr mer krut. 3cm längre pipa men ändock lägre hastighet!

nu är det dags att sova. test på dämparna fortsätter nästa helg!

over and out