prylnordens.blogg.se

2014-03-20
02:01:22

Ledighet o brorsan på besök.
Nu torsdag så ska jag åka ner till RCC Mekaniska och hälsa på Roger som byggt klart min nya dämpare. Det blev en RCC carbon 44 S. S står för special, dämparen har samma dimension som en carbon 44a men längden är 45cm totalt. Den bygger 15cm framåt och 30cm bakåt och byggs som namnet antyds i kolfiber.
Efter en sväng ner dit så ska jag och brorsan som just nu är på besök från sthlm åka till varberg och kolla på nya fälgar till bmw:n.

Dom vi ska titta på är 4st ace 18" med ok däck på. Ska kolla om vi tror framskärmarna kommer överleva 1" större fälgar än vad jag har nu för sommardäcken.

Efter detta så ska vi till skjutbanan, dels jobbärenden och såklart roligt skytte. Vi ska testskjuta en ny ammo som vi troligen ska ta in på jobbet i 22lr från Winchester samt provskjuta ett luftgevär. Därefter blir det 200 och kanske 300m skytte med 6.5an och dess nya dämpare. Sen lite 22 hornetskytte för både brorsan o mig som lite roligt avslut.

Gjorde ett snabbt skjutkort för skott på upp till 400m. Detta täcker upp det mesta man behöver och får plats på kolven på vapnet. Så man kanske kan lägga ner mobilens app när man jagar iaf och fortfarande avlossa ett så precist skott som kan behövas. Glömde dock spinndriften på kortet men får lägga till det i efterhand.

Just ja, glömde de roliga som ger mig ett par timmar i garaget... Nya coilovers kittet till bilen har kommit så blir till att börja montera det snarast möjligt oxå.

Nu dags att sova här. resultat för morgondagens skytte kommer innan eller under helgen.

over and out//Marcus

2014-03-18
23:22:45

lördagens skytte och lite annat.
I lördags var det äntligen dags efter flytt och allt som hör till för lite skytte!
Det kunde dock börjat bättre! Prognosen sa allt från 5-12m/sec och tanken var skytte på 200 och 300m. Vi skrotade 300m tankarna på direkten och fokuserade istället på 200m skyttet trots vinden. Efter att ha kollat in den otroligt trevliga skjutbanan vi precis hade blivit medlemmar i så hissa vi upp måltavlorna och gjorde iordning skjutplatsen. I vanlig ordning så kändes det som att halva lägenheten var med.

Nåväl, allt upppackat och klart så började jag med att kontrollera min skjutställning. allt kändes avslappnat och bra. Inga direkta spänningar i kroppen, jag låg rakt bakom kolven med lagom tryck på benstöden framåt. Jag var väl ringrostig eller jävligt klantig för tankevurpa 500 kom nu ( det ska ju börja bra ). jag hade knappat in alla uppgifter i telens ballistiska app och tog 5m/sec pga delvis lugn vind pga träd och delvis öppet med kraftigare vind. Jag skruvade upp siktet rätt i höjd och skruvade så träffbilden skulle flytta sig åt höger 6 klick?? Varför? Det vet nog ingen för vinden kom från vänster... Efter förstaskottet så insåg jag misstaget och satte sidojusteringen på noll och sköt 5 skott till.

Träffbilden var sådär bra och jag gjorde om processen. justerade träffbilden åt höger och dagens första 3 skottare sköts!

Efter detta så fortsatte skytteövningarna med jämna mellanrum så gick vi fram och markerade och ibland vart det bara en vilopause för att vila huvudet lite. 33 skott senare så var jag nöjd för dagen då vinden mer och mer tilltog och vart byig. Härefter kommer några av dagens 3 skotts träffbilder. Jag behöver klart mer övning för att slippa stänkskotten men överlag var jag nöjd med skyttet trots vinden och dess inverkan på träffbilderna.
Praktexempel på slarvig avfyrning och efter denna vart den 15min vila o vätskeintag.


Som syntes så är dagens träffbilder inget att skryta över, dock kändes det bra och jag kände när jag gjorde fel. Det enda störande var bipod hoppet lite till vänster efter varje skott. Ytterst litet men det fanns ändå där. så i söndags studerades Lindroths långhållsskytte från grunden och det är en klart sevärd film!! Otroligt bra film som förklarar en hel del utan att göra det krångligt samt i vanlig ordning väldigt bra gjord!

Efter skjutbanan vart det hemresa iaf och vapenvård. Pipan har gått ca 55skott sen senaste rengöringen och nu var det dags igen.

Detta var allt som orkades med o skriva om för dagen. Hoppas någon finner underhållning i att läsa om ganska mediokert skytte och tankar kring detta.

over and out//Marcus aka prylnörden.

2014-03-05
22:00:16

En lugn dag med lite glädje!
Dagen har gått i tråkigheternas tecken. en massa småsaker är gjorda men inte något vidare mycket!

Fick 4st licenser i brevlådan idag, nu saknas det bara den sista men den kommer väl när polisen har förstått bättre.Var även nere hos Roger på RCC Mekaniska Verkstad AB och diskuterade de sista om dämparen. så ska bli spännande och se resultatet som kanske tom blir till helgen annars nästa helg!

Sen hitta jag även en Helgeserie del som liknade en själv skrämande mycket! Så den bjuder jag på.

godnatt//Marcus

2014-03-04
22:55:33

Överblick över lite jakt från 2013.


Slänger in lite snuttar från föregående årets jakter. bara ett litet plock.
Första bilden är efter en kråkjakt med UVbulvan som jag och kompisen hade. Resultatet vart 37kråkfåglar och en väldigt trevlig morgon där skyttet fungerade stundvis riktigt bra!
Ny kråkjakt är planerad tisdag nästa vecka då vi ska ge dom en match igen!


Detta är en bild från förgående årets första och enda rådjur. Var hos nyss nämnda kompis och jagade på dennes marker. Kompisen, hans far och hans farbror var med. Tax var hunden för dagen. Drev fint i närheten runt oss alla, get med två kid i följd motionerades ca 1,5 timmar. När dessa djur tyvärr gått bortåt några hundra meter kom bocken springandes bakom mig på 20m. Två snabba skott med hagelpiporna lade bocken på marken.


2014-03-04
20:52:43

licensdags!
Nu börjar det närma sig efter nästan 4 månaders väntan!
Licenserna börjar närma sig, med ett litet problem. Polisen vill inte ge mig licens på två dämpare till. Detta trots att jag bara har 2 sen tidigare och den ena har en polare ansökan på!
Aja polisen som dom är, långsamma och hittar på egna lagar och regler!!

Men men det positiva är att min licens på RCC T44 S dämpare kommer då. Det är en specialbeställd RCC dämpare i kolfiber, bygger 15cm framåt och hela 35cm bakåt. Ska bli riktigt roligt att testa skillnaden mot den lilla frontmonterade Aimzonic Compactdämparen jag har!

återkommer med bilder och sammanfattning på upplevelserna av dom två olika dämparna.

Köpte även en ny ammolåda idag då jag lessnat helt på glassbyttorna! Får plats med 100 patroner i och har en lite spec låsning av patronerna så slipper detdär jäkla skramlet av alla patroner. Fördelaktigt pris av ynka 219kr på Wildmark ullared oxå!

over and out//Prylnörden

2014-03-03
07:05:08

Swarovski servicedags!
Ja i fredags fick jag äntligen iväg mitt smått misshandlade sikte. Siktet är ett Swarovski 4-16x50 som fungerat i ur och skur trots omild behandling, så nu fick den gå till Swarovski för lite genomgång!
När väl hemkomsten börjar närma sig så blir det att göra några seriösa laddstegar åt 22 horneten som siktet väl ska sitta på.

Nu dags för frukost sen långpromenad med hunden innan de är dags för jobba igen!Over and out//Marcus